Partners

Value Center Applied Games

Partners

De initiatiefnemers voor het VCAG zijn TNO, Dutch Game Garden en HKU. Het VCAG is echter een platform voor en door de Nederlandse kennisinstellingen, industrie en gebruikers van Applied Games.

tno-2

TNO is een onafhankelijke innovatieorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Door haar veelzijdigheid en capaciteit tot integratie van deze kennis neemt TNO een unieke positie in. TNO ziet in Applied Games een aantrekkelijk middel om met haar kennis mensen te bereiken. Tevens heeft TNO veel kennis over gaming in huis, die ze graag via het Value Centre aanbiedt.

dgg

De missie van Dutch Game Garden is het creëren van werkgelegenheid en welvaart door de Nederlandse gamesindustrie aan te jagen. Met onze faciliteiten en diensten zorgen wij dat er meer gamebedrijven komen, dat ze gezond groeien en dat ze steeds betere games ontwikkelen.

Enkele van de meest getalenteerde studios van Nederland noemen Dutch Game Garden hun thuis. Deze verzamelde creativiteit maakt ons een toplocatie voor gamedevelopment in Nederland.

logo-HKU

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) wil bijdragen aan de ontwikkeling van de gameindustrie in Nederland en Europa in haar volle breedte door adequaat voorbereide afgestudeerden af te leveren en door innovatieve projecten te doen op het gebied van applied game en play design. Daarnaast wil HKU bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het gebied van Transfer of Gaming: small/big game design, game fidelity en game validatie.